­
800 x 600 weinig nieuwbouw

De woningmarkt raakt verder uit balans. Dat blijkt uit een deze week verschenen rapport van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Er worden niet genoeg nieuwe woningen gebouwd, waardoor het woningtekort volgens het EIB verder op gaat lopen.

Het EIB vindt dat er meer inspanningen nodig zijn om de ambities uit de Nationale Woonagenda te realiseren. Er zouden volgens die plannen jaarlijks minimaal 75.000 nieuwe woningen gebouwd moeten worden. In 2018 is dat aantal niet gehaald en ook voor de komende jaren ziet het er niet goed uit. “In alle provincies tezamen zijn in de periode 2019 tot en met 2024 ruim 300.000 woningen in harde plannen opgenomen, wat ruim onder de woningvraag ligt in dezelfde periode”, zegt het EIB.

Belangrijk dat de verkoop snel geregeld is.
De bouwplannen die er zijn, zijn te vaak nog niet concreet.

In een markt waarbij het lastig is om een geschikte woning voor een goede prijs te vinden, is het belangrijk dat de verkoop van uw huidige woning snel rond komt wanneer u uw droomhuis heeft gevonden. Want voor u het weet, grijp u ernaast. Daarbij kan UNAvastgoed de perfecte partner zijn. Wij kunnen de verkoop van uw huidige huis direct regelen, zodat u de koop van uw droomhuis rond krijgt.

 
­